Tilstandsrapport – dette skal du vide

0 Comments

Skal du købe eller sælge enten hus, sommerhus eller noget helt tredje? uanset om du er privatperson eller det er i forbindelse med erhverv, så er det vigtigt at du har styr på det. Når du skal købe eller sælge en grund, så er det først og fremmest vigtigt at du ved, hvilke skader der er på den. Dette belyser en tilstandsrapport, som også bliver kaldt en skadesrapport. Navnet i sig selv burde indikere, præcis hvad en tilstandsrapport er. Er du køber kan det have en effekt på, hvad pris du reelt skal give for grunden. Prisen for reparation af skader, samt vurderingspris skal justeres i forhold til hinanden. I denne artikel kan du læse og lære meget mere om, hvad en tilstandsrapport er.

En tilstandsrapport er begge parters sikkerhed

Hvis du sælger en bolig, så er det vigtigt at din skadesrapport er fyldestgørende og at skader er veldokumenteret. På den måde risikere du nemlig ikke ekstra udgifter efter salget. Grunden til at du som sælger kan komme til at hæfte for huset også selvom det er solgt og du er fraflyttet, er at hovedreglen lyder således at du kan hæfte for fejl og mangler helt op til ti år efter du har solgt grunden. En tilstandsrapport er ikke et krav, men det er en god sikkerhed både for dig som køber og for dig som sælger. Derfor er det en god idé at få udarbejdet en, nu bedre og mere grundig den er, nu bedre står begge parter. Vil du gerne vide mere og samtidig få muligheden for at få indhentet tre tilbud på udarbejdelse af en tilstandsrapport? så kan du her få en gennemgang af alt, hvad du skal vide om tilstandsrapporter i år 2021.

Det er vigtigt at være på den sikre side

Selvom en tilstandsrapport formelt ikke er et krav, så er der mange købere der beder om en. På den måde kan de nemlig være sikre på at de ikke køber katten i sækken og samtidig få et detaljeret syn på, hvad de reelt investere i. Du som sælger sikre også dig selv i forbindelse med eventuelle fejl og mangler. Når du sælger et hus, så er det sikkert for at komme videre med dit liv. Derfor er det de færreste der ønsker at blive mindet om det, og slet ikke økonomisk, inden de ti år er gået.