Sådan passer du bedst på din støvsuger

0 Comments

En støvsuger er én af de ting i hjemmet, der bare skal virke. Selvfølgelig kræves der indimellem en udskiftning, men jo længere tid, det kan vente, desto bedre. Her kan du læse om, hvordan du passer godt på din støvsuger, så den kan holde og gøre gavn i så lang tid som muligt.

Brug altid de rigtige poser

Mange støvsugermærker producerer også deres egne poser. Det kan være fristende at købe et andet mærke, som er billigere og har de samme dimensioner, men ofte er der en grund til, at mærkeposer er det rette valg.

De kan være stærkere og designede til at håndtere støvsugerens sugeevne, bare for at nævne nogle fordele, og somme tider passer andre støvsugerposer slet ikke. Så har du en Kärcher støvsuger, bør du også bruge kärcher støvsugerposer. Det er for din egen skyld og for at forlænge støvsugerens levetid, så den ikke skal kæmpe med en støvsugerpose, som ikke passer.

Husk også at rengøre støvsugeren

En støvsuger skal også gøres ren indimellem, men det er hurtigt overstået og skal ofte kun gøres, hvis du bemærker noget underligt ved den. Når du skifter støvsugerpose, kan det være godt at tørre kammeret af, og har du mulighed for det, kan det være godt at rense mellem lukningerne på støvsugerens forskellige knapper eller rum.

Hvis slangen eller mundstykket siger en mærkelig lyd, bør du skille dem ad og finde ud af, hvor det kommer fra. Noget kan have sat sig fast et sted og skal tages ud, før støvsugeren fungerer optimalt igen.

Din støvsuger vil ikke kræve meget rengøring, bare hold øje med den og lyt til, om den siger mærkelige lyde. Ofte vil problemer med støvsugeren kræve, at du kontakter producenten, da noget i selve maskinen er gået galt. Dét er ikke din opgave at løse.

Tøm støvsugerposen når nødvendigt

Det siger måske sig selv, men ikke alle får tømt støvsugerposen, når det er nødvendigt. En fyldt støvsugerpose mindsker støvsugerens produktivitet og ydeevne, og derfor er det altid vigtigt at have støvsugerposer som backup.

En fyldt støvsugerpose kan desuden anstrenge støvsugeren, og i værste fald kan den overophede. Det er ikke nødvendigvis farligt, men kan belaste maskinen og forværre dens ydeevne permanent. Derfor skal du ikke tøve, når støvsugerposen er fyldt, men få den ud og skiftet med det samme. Det er hurtigt overstået og vil gøre en mærkbar forskel.