Indret arbejdspladsen og tilrettelæg arbejdet så dine medarbejdere har det godt

0 Comments

Hvis du er chef i din egen virksomhed, så går du sikkert også op i, at du gerne vil være en god chef. Men hvad konstituerer egentlig en god chef? Det er naturligvis en, der lytter, hvis man kommer med problemer. Det er også en, der behandler sine medarbejdere med respekt og sørger for, at de har det rette udstyr til at udføre deres arbejdsopgaver. En chef er også forstående og lyttende. Men der er noget, som man virkelig også bør have som en prioritet, når man er er chef med flere ansatte – og det er sikkerheden. Det kan du læse mere om i denne artikel.

Ikke alt arbejde er ufarligt

Hvis du er chef på en kontorplads, så er det ikke sikkert, at der er så meget fare på færde. Hvis du derimod har en tømrerforretning, så er dine ansatte straks udsat for meget større risici. Hvis man først kommer til skade på arbejdet som tømrer, så kan man komme rigtig slemt til skade. Derfor er det også vigtigt, at du giver dine ansatte noget godt sikkerhedsudstyr, så de – og du – kan gå på arbejde med ro i maven.

 

Når der arbejdes i højder

Når man er håndværker, så er det meget sandsynligt, at man på et tidspunkt skal arbejde langt oppe over jorden. Det kan f.eks. være, at dine ansatte skal arbejde på et tag på et tidspunkt. Her bliver det endnu mere farligt at gå på arbejde. Det kan nemlig have nogle rigtig slemme konsekvenser, hvis man først falder ned fra denne højde. Du kan sikre dine medarbejdere bedre, hvis du f.eks. sørger for at give dem noget sikkerhedsudstyr, som de kan holde fast i, når de arbejder.

 

Sådan er den gode chef

Det startede med at kigge på, hvad en god chef egentlig er. Det kan være, at det er noget, du er blevet klogere på nu? En god chef skal kunne mange ting, men at sikre sine ansatte gode arbejdsvilkår, det må absolut være det vigtigste, man kan gøre som chef. Det er heller ikke rart for dig at vide, at du kunne have gjort mere for sikkerheden, hvis der først er én, der kommer til skade.

 

Hvad ville du selv?

Du kan også overveje, hvordan du selv ville have det med at kravle op på et tag for at arbejde, hvor der ikke var meget at holde fast i. Det ville du sikkert heller ikke bryde dig om. Det er ikke sikkert, at dine ansatte er kommet til dig for at spørge om bedre sikkerhed, men det betyder ikke, at du ikke bør tage højde for den. Det er jo heller ikke sikkert, at det er noget, de selv har tænkt meget over.