Gør dit betongulv slidstærkt med denne behandling

0 Comments

Det er ikke altid, at man har råd til at udskifte sine gamle betonfliser eller gulve, selvom det måske godt kunne være på tide. Derfor er det også vigtigt at finde en måde at istandsætte betonen på, så man undgår at skulle udskifte det endnu en gang inden for en overskuelig årrække. En af de ting, du kan gøre for at forlænge levetiden på dit betongulv, er at give den en betonimprægnering.

 

Hvorfor betonimprægnering?

En betonimprægnering er en behandling, der lægger en hæftende og slidstærkt overfladebeskyttelse på dit betongulv. Dette vil gøre gulvet modstandsdygtigt over for fugtskader og slitage, som ellers ofte vil følge med i løbet af de første par år med et nyt betongulv. Det kan vise sig at være nødvendigt med flere imprægneringer senere hen, hvis dit gulv udsættes for ekstra meget vand eller stof. Du kan få din betonimprægnering udført af professionelle hos Kemtek, som blandt andet har specialiseret sig i netop betonimprægnering.

 

Effekten af betonimprægnering

En betonimprægnering kan give mere slidstyrke til dit betongulv, men det er ikke ensbetydende med, at det bliver lige så slidstærkt som et nyt betongulv. Du bør dog regne med en forlængelse af levetiden på mindst 10-15 år – afhængig af om du har naturbetonfliser eller belagt fliser. En effektiv behandling vil nemlig sikre dig mod eventuelle fugtskader i starten af dit gulvs levetid. Det vil også mindske risikoen for, at fliserne bliver sorte og skrabede langt ind i fremtiden – hvis du ikke skal have nyt betongulv alligevel.

 

Hvilken type imprægnering?

Du kan få to forskellige typer imprægneringer fra Kemtek: Den ene er en traditionel imprægnering baseret på cement og sand (CES). Den anden er en epoxybaseret imprægnering (EBI). Begge typer vil give effektive resultater, men der er forskel på dem, så du bør vurdere dem op imod hinanden.

Den traditionelle CES-imprægneringen er billigere end EBI-behandlingen, men den holder ikke lige så længe, da den ikke har samme modstandskraft overfor fugt og kemikalier som EBI’en. Derudover kan imprægneringens indholdsmiddel vise sig at være irriterende for huden i lange perioder uden beskyttelsesklud – især hvis du har sart hud eller allergi overfor cementbaseret belægningsmidler.

EBI-imprægneringen har til gengæld flere fordele: Den beskytter bedre mod fugt og kemikalier (især aggressive syreholdige rengøringsmidler) sammen med et langvarigt beskyttelseslag på overfladen – herved mindskes risikoen for skrabninger markant sammen med et overfladebehandlingsmiddel.