Forbered dig på fremtiden ved at installere en varmepumpe i din bolig

0 Comments

Der kan være mange gode grunde til, at du skal få monteret en varmepumpe i dit hus. Især hvis du bor i et ældre hus kan det give rigtig god mening at udskifte din nuværende opvarmningsløsning ud med en varmepumpe.

De fleste ældre huse bliver nemlig opvarmet ved hjælp af et gasfyr, oliefyr eller ved elvarme og de løsninger rimer ikke ligefrem på bæredygtighed. Fælles for dem er faktisk også, at man aldrig i dag installerer disse opvarmningsløsninger i nye huse, fordi de ikke er så gode for miljøet idet de anvender fossile brændstoffer til at opvarme med.

Generelt er det faktisk en opfordring fra statens side, at man får udskiftet sin nuværende opvarmningsløsning ud med et mere energirigtigt alternativ, hvis man på nuværende tidspunkt har en opvarmningsløsning, der anvender fossile brændstoffer.

Her er varmepumpen en særlig god løsning, fordi den anvender vedvarende energi til at opvarme med.

 

Gode grunde til at få en varmepumpe i din bolig

Der er mange gode grunde grunde til at få installeret en varmepumpe i din bolig. Udover, at den er et mere energirigtigt alternativ, så giver den dig også en stor besparelse på din varmeregning.

Varmepumpen kan faktisk give dig en besparelse på helt op mod 50 % af din nuværende varmeregning. Dog kommer det an på, hvilken varmepumpe du vælger at få installeret i din bolig.

Derudover så er der ingen tvivl om, at varmepumpen er én af fremtidens mest oplagte opvarmningsformer – især på grund af de store bæredygtige fordele, der kommer med denne opvarmningsform. De steder, hvor det ikke er muligt at tilbyde opvarmning med fjernvarme, så er varmepumpen et rigtig fint alernativ.

Få installeret en jordvarmepumpe eller luft til vand varmepumpe i din bolig og vær forberedt på fremtidens bedste opvarmningsløsning.

 

Husk det årlige servicetjek af din varmepumpe

En varmepumpe er faktisk ikke svær at vedligeholde. Så snart den er installeret i din bolig, så skal du faktisk ikke gøre mere andet end at lade den køre.

Du skal dog huske at få lavet et årligt servicetjek af din varmepumpe af en certificeret tekniker. Det er lovpligtigt, når man køber en varmepumpe i Danmark.

Til det årlige servicetjek vil du få besøg af en certificeret tekniker, der vil gennemgå pumpen fra ende til anden for fejl og mangler. Derudover vil han lave en funktionstest på varmepumpen og han vil afprøve og kontrollere om alt virker som det skal. Han vil desuden rense pumpen, så der ikke ligger en masse skidt i den, som vil have negativ effekt på varmepumpens funktion.