Få eksperthjælp til byggeprojektet

0 Comments

Hvis du står overfor et byggeprojekt, om det er stort eller småt, så er det vigtigt at have styr på planlægningen. Det er klart at et stort byggeri kræver langt mere planlægning end et mindre, men uden en professionel plan, så vil det ofte gå galt, også ved mindre byggesager.

Dine penge er typisk godt givet ud, hvis du får hjælp i både idefasen og under selve planlægningen, for alt for mange byggesager ender nemlig med, at projektet bliver dyrere end man har forventet og, at projektet ikke bliver færdigt til tiden. Hertil skal man medregne at alt fra fejlleverancer til ventetid på materialer og dårligt udført arbejde kan influere processen.

Hvad kan du selv?

Når du vælger en professionel rådgiver til dit byggeprojekt, skal du selvfølgelig gøre op med dig selv, hvor meget af arbejdet du kan stå for selv. Har du allerede erfaring med byggesager, går tingene naturligvis nemmere, men du vil stadig skulle lægge dine overvejelser i hvilken hjælp du har brug for og hvor meget.

Blandt dine valg er: arkitekten, bygningsingeniøren, advokaten og bygningskonstruktøren, uden at forglemme landmåleren mv.

Nu tænker du måske at der jo er masser af gratis viden og rådgivning derude, så hvorfor overhovedet tænke i at betale sig fra det?

Erfaring eller ej

Hvis du allerede har erfaring med byggeprojekter og ved hvad der skal til, så ved du sikkert også hvem du skal bruge hjælp fra og hvilken fri viden du vil fokusere på at tilegne dig til dit byggeri.

Er du derimod ny på området, så vil du kunne støtte dig op ad den gratis viden og her undersøge samt tydeliggøre de områder, hvor du kunne have spørgsmål til fx din landmåler eller advokat.

Herunder kan du læse nogle gode huskeråd til dit kommende byggeprojekt.

  1. Når du skal i gang med et nyt projekt, så må du ikke gå på kompromis med hverken idéfasen eller selve planlægningsfasen. God planlægning tager tid – og husk nu at en professionel kan sikre den helt rigtige plan og være med til at opdage evt. faldgruber.
  2. Budgettering: En ting er udgifter til materialer, men har du tænkt på håndværkernes løn og forhold? Hvad med tidsplanerne? Husk at alt gerne skal være på skrift, så du ikke kommer i klemme senere i projektet.
  3. Det er som førnævnt svært at overskue alt selv. Det er derfor en rigtig god ide at inddrage professionel hjælp i de fleste af dit projekts faser, ud fra dine behov selvfølgelig.
  4. Når du vælger at inddrage professionelle til dit projekt, skal du også være kritisk. Ikke alle håndværkere leverer, så det er vigtigt at undersøge den enkelte håndværkers tidligere projekter/ry, så du er sikker på ikke at købe ”katten i sækken”.
  5. Sørger du for at have hjælp til alle de områder, hvor du kommer til kort, og sikrer du grundig planlægning og budgettering, så er dit projekt allerede godt på vej.