Emballage til industrien er mere og mere miljøvenlig

0 Comments

Emballage til industrien er mere og mere miljøvenlig

 

Kassen er fremstillet af genbrugsmateriale med automatbund, som kan lukkes uden brug af tape, kassefyldet er miljøvenligt, genanvendeligt og helt uden plastik eller andre kemikalier, og bøtterne er fremstillet af recirkuleret plastik.

 

Sådan er det heldigvis mange steder i industrien.

 

De danske virksomheder har nemlig for alvor fundet ud af, at vi alle sammen har et ansvar for at passe godt på kloden. Budskabet breder sig i alle kroge af industrien, og mange virksomheder gør nu deres for miljøet og går foran som gode eksempler på, at man kan skifte til miljøvenlig emballage, og endda uden at det går ud over bundlinjen.

 

At bruge miljøvenlig emballage kan nemlig også give en signalværdi om, at virksomheden er miljøbevidst og er i den sidste ende måske udslaget for, at din virksomhed vælges frem for konkurrenterne på grund af tilgangen til miljøet.

 

Pas på kloden

Rigtig mange virksomheder i Danmark – ja, i hele verden bruger masser af emballage. Vi tænker nok ikke over det i dagligdagen, at det ressourceforbrug, der bruges til at producere emballage, faktisk har stor indflydelse på miljøet og klodens ressourcer, men det er et emne, som står øverst på dagsordenen i disse år.

 

Forskerne har nemlig længe advaret os om den globale opvarmning, som er menneskeskabt. Nok er jorden enorm og har mange ressourcer, men ressourcerne vil blive udtømte, hvis vi fortsætter vores forbrugersamfund, hvor vi hele tiden producerer nyt. Derfor er det vigtigt, at vi som en af de miljømæssige beslutninger begynder at bruge genbrugelig og miljøvenlig emballage.

 

Hvad er miljøvenlig emballage?

Plastemballage er vel nok den store synder, fordi rigtig meget plast ender i verdenshavene, hvor det skader både faunaen i havet og havdyrene, som bliver viklet ind i store stykker plastik og spiser de små stykker, som ophobes i deres kroppe.

 

Rigtig mange virksomheder er begyndt at efterspørge papir- og papemballage, der kan erstatte plast og plastens funktioner. Der er faktisk udviklet papir og pap, der kan opfylde denne funktion, og som samtidig kan bruges på de eksisterende pakkemaskiner, så unødig investering i nye maskiner undgås.

 

Pap og papir er produceret af træ, som vel nok er det mest genbrugte emballagemateriale. Materialet er billigt at producere og kan genanvendes op til 7 gange.

 

Miljøvenlig emballage kan også være, hvis du reducerer tykkelsen på dit plastemballage produkt for eksempel en plastpose – selvfølgelig uden at det går ud over funktionalitet og kvalitet.

 

Miljøvenlig emballage er også at bruge emballage fremstillet i genbrugsplast.

 

Genbrugsplast er miljøvenligt, fordi der ved fremstillingen ikke bruges så meget nyt plastgranulat og dermed bliver miljøet belastet mindre. Et eksempel på brug af genbrugsplast er affaldssække, som tit bliver fremstillet af genbrugsplast.

 

Bioposer

Bioposer er miljøvenlig emballage lavet af 100 % nedbrydeligt materiale, som ikke belaster undergrunden og jorden. Bioposerne er lavet af råstoffer som stivelse, vegetabilske olier, cellulose, PLA, træ og sukkerrør.

 

Bioposerne er mest velegnet til kompostaffald som madaffald, kaffegrums og andet. Bioposerne kan nedbrydes i et lukket miljø, hvor temperatur og nedbrydningsproces styres.

 

Hvordan kan man se, om emballagen er miljøvenlig?

Den miljøvenlige emballage har et re-cycle logo, der er tre grønne pile i en cirkel. Logoet viser, at man genanvender papkasser i stedet for at destruere dem efter første brug.

 

Du kan også finde et logo med et træ med bogstaverne FSC. FSC er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir. FSC-mærket findes på produkter af træ og papir, som du kan købe med god samvittighed.

 

Miljøvenlig emballage i webshoppen

I online virksomheden eller webshoppen bruges der rigtig mange papkasser, massevis af bølgepap, kassefyld og pakketape. Her kan det være en god ide at signalere på sin hjemmeside, at virksomheden udelukkende bruger miljøvenlig emballage som for eksempel miljøvenlig, genanvendelig bølgepap fri for plastik, papkasser der lukkes uden tape og bionedbrydeligt kassefyld lavet af genbrugsmateriale.

 

Forbrugerne bliver nemlig mere og mere bevidste om kampen for miljøet, og nogle forbrugere vælger udelukkende at handle hos virksomheder, som sætter miljøet på dagsordenen – også selv om varerne er lidt dyrere.

 

Ved udelukkende at benytte miljøvenlig emballage, viser du, at du værner om naturen og sender samtidig et klart signal om din holdning til kloden og miljøet, ligesom du kan booste dine kunders opfattelse af dit brand.