Brug denne maskintype til næste anlægsprojekt

0 Comments

Når man skal anlægge ny indkørsel, stier, terrasse eller lignende i forbindelse med et byggeprojekt eller renovation, er det vigtigt for resultatets holdbarhed, at underlaget er stampet og komprimeret optimalt, inden man lægger sten og fliser.

 

Grunden til at komprimeringen af jord er så afgørende, skyldes imidlertid, at jorden er en flygtig størrelse, som bevæger sig lige så stille over tid. Det betyder altså, at hvis jorden ikke er kompakt nok, vil fliser og sten risikere at rykke sig og blive skæve.

 

Heldigvis er der en let og effektiv måde at sikre sig et optimalt resultat.

En kraftig pladevibrator gør hele forskellen

Når man er hyret til et anlægsprojekt, eller man som ufaglært gør-det-selv-person kaster sig over at omlægge indkørslen derhjemme, er både de økonomiske, tidsmæssige og fysiske ressourcer givet bedst ud, når man har stampet jorden grundigt med en pladevibrator inden.

 

Og man behøver ikke engang at investere store summer i maskinen; det er lige så let og billigt med en pladevibrator til leje.

 

Når man lejer sit materiel, skal man nemlig kun slippe et mindre beløb for selve udlejningsperioden. Som virksomhed binder man således ikke penge i maskiner, der bare står til opbevaring det meste af tiden, ligesom man får frigivet likviditet til andre projekter i firmaet.

 

Pladevibratorer udlejes af maskinforretninger overalt i landet, men hvis du befinder dig i området omkring Limfjorden, finder du maskinudlejning i Nordjylland hos Nordjysk Lift.

Sådan vælger du den rette pladevibrator til dit projekt

Som med det meste materiel på markedet fås pladevibratorer også i forskellige modeller og størrelser. Typisk anvender professionelle entreprenørvirksomheder de store, kraftige modeller, mens man til privat brug oftest kan nøjes med en mindre jordloppe, som det kaldes i folkemunde.

 

Overordnet set er det pladevibratorens vægt og slagkraft, der har betydning for komprimeringen. Dette skyldes, at kombinationen af vægten og de vibrationer, der sendes gennem pladen, sørger for, at luften presses ud af jorden, så den skubbes sammen til en fast og kompakt masse.

 

Selvom de mindre maskiner er lettere at håndtere og manøvrere, er en pladevibrator på +200 kg naturligvis mere effektiv. Omvendt bør man vælge en pladevibrator med et mindre plademål og vægt, hvis projektet kræver en høj grad af præcision.

 

Det er også muligt at leje en pladevibrator med rund plade, som gør det nemmere at komprimere jord, sand og grus omkring kurver, søjler og lignende.

Endelig er der spørgsmålet om motortype. Mange pladevibratorer er udstyret med en kraftig forbrændingsmotor, men der er både miljø- og sundhedsmæssige forhold, der taler for, at man vælger en model på el eller batteri.